Aperol Spritz – Den italienske sommerdrink
Når der snakkes om sommer og varmt vejr, er det svært at komme uden om den italienske Aperol Spritz. Det er en af de mest populære og udbredte sommercocktails, der både smager godt og er nydelig at se på! For mange er en god Spritz tegn på fest, varme og ferie, og det er derfor en sikker vinder, når der skal laves en læskende drink en dejlig sommeraften.
Ingredienser:
- 2/3 dele Aperol (Alt efter behag)
- 3 dele Prosecco
- 1 del Danskvand
- Isterninger
- Appelsin
Fremgangsmetode:
- Tilføj is til dit glas (Vinglas er foretrukket)
- Hæld Aperol, Prosecco op i glasset og top evt. af med danskvand.
- Tilføj et par skiver appelsin
- Rør forsigtigt rundt i glasset og voila – klar til at nyde!
Historien bag Aperol
Den verdenskendte likør, Aperol, har sin oprindelse i Italien. Her overtog de to italienske brødre Luigi og Silvio familiens likørfirma tilbage i 1912. De havde en ambition om at lave en ny, lettere aperitif likør – heraf opstod Aperol. De lancerede likøren til Padua International Fair i 1919, og der gik ikke lang tid før, at den italienske befolkning havde taget den unikke orangefarvede likør til sig. Det var dog først i 1950’erne at Aperol Spritz blev opfundet, hvor det fik sin inspiration fra den tyske ‘Spritzer’. Herefter blev sommercocktailien hurtigt en yderst populær aperitif i hele Italien, og Aperol er sidenhen blevet den bedst sælgende likør i Italien.